Held - eller Law of Attraction?

Held – eller Law of Attraction? Part 2

Lørdag formiddag.

Bliver chattet op af fyren med de mørke krøller.

Vi aftaler at mødes.

Er tidsoptimist. Kommer for sent.

Han står og venter. I venstre øre har en diskret ring piercet ind i huden. Skægstubbe, læderjakke og en ydmyg attitude.

Vi går en lang tur. Vi snakker. Jeg snakker mest. Vi krammer et halvakavet farvel, inden vi vender hinanden ryggen og vores veje skilles.

Beslutter mig for at gå lidt videre selv. Har fået et akut behov for at udforske byen. Suser forbi Rådhuset. Farer vild. Forsøger at navigere forbi alt letbane-arbejdet.

Kommer ned af en sidegade med musikken pulserende i øregangen. Udenfor StudieStuen sidder en folk mennesker ved de lysegrå brosten. Kaster et nysgerrigt blik hen på flokken, som sidder og skåler mørkerød vin, skænket i store klare glas. I samme øjeblik som jeg kigger, får jeg øjenkontakt med en pige. Friske lyse krøller, briller og en enormt spændende energi. Hun henvender sig til mig, som en uskyldig catcaller.

”Hej! Du skal du med ind. Vi har vin!”

”Ja, det skal jeg da – hvad har I lavet?”

Hun fortæller, at der har været oplæsning, og de nu sidder og fejrer at det er veloverstået. Intro Dok, hedder projektet. En masse kunstnertyper. Litterære mennesker. Føler mig utrolig velkommen i selskabet.

Vi leger ’nævn alle ting du synes er fede’. Tager mig selv i at snakke en del. Hun fylder rødvin på mig, mens hun selv sidder med det enorme vinglas som hun har spicet op med et par jordbær. Hun er sjov og en smule beruset. Jeg mærker efterhånden også alkoholen stige en smule til hovedet. Hver gang mit glas er tomt, hælder hun de udpressede druedråber over i mit glas fra sit eget. En rigtig deler. Vi ryger smøger, mens vi bliver enige om, at smøger og rødvin næsten er et obligatorisk makkerpar.

Festens DJ var smuttet, da jeg gjorde min entré. Han kommer tilbage og sætter et gammelt Madonna-nummer på, mens han holder sin egen fest iført strøget skjorte og mørke solbriller i det nu tomme lokale.

De lokker mig med videre i byen. Stemningen lyder på Viggo’s. Jeg følger flowet.

En god gåtur senere rammer vi stedet. Har aldrig været der før. Der hænger glas i hele loftet og der hersker en halvlummer- og provinsagtig stemning. Overalt i lokalet sidder mænd og kvinder med smøger hængende fra mundvigene og taler om livets små og store spørgsmål. Godt holdt ved selskab af store fadøl, naturligvis. Lokalet er helt tilrøget, og kan på ingen måde rumme flere mennesker. Vi går oven på. Også fyldt. Ned i kælderen. Stadig fyldt. Vi bevæger os videre til et andet sted. Fyldt.

Vi ændrer strategi, og ender i stedet på Bodegaen. Får sat mig ved bordet, ved den smalle, hårde træbank. Fra loftet hænger en Jägermeister flaske, som nu har funktion som lampe. Vi snakker i øst og vest. Falder i snak med en høj mand med brunt, halvlangt hår og tatoverede arme. Han var en af dem fra fortovsfesten. Vi taler om spontanitet og loven om tiltrækning.

Synger med på Rollo og King, og bliver i et nostalgisk øjeblik kastet tilbage til folkeskolen. Bliver fanget i et boyband-moment, hvor jeg er vidne til tre piger på stribe give den gas med perfekt lyrik til klassiske -men dog corny 90’er numre. En hvinende sød jordbær-lime cider og et par smøger senere beslutter jeg mig for at være den fornuftige og takke af.

Tager den falske læderjakke på, og går mod udgangen. Møder en gammel flirt på vejen hen til døren. Vi krammer. Meget tilfældigt, tænker jeg.

Går hen til min cykel. Spotter en flok fyre der står og hænger. Fødselaren er der. Endnu mere tilfældigt. Odense er en lille by, men alligevel. Spekulerer kort over, om der overhovedet findes tilfælde? Kører forbi på den røde jernhest og griber i stedet en tarvelig cheeseburger fra Maccen.

Kommer til at tænke på dagen i går. Det er som om, at universet prøver at fortælle mig noget. Hvad det helt præcist er, kan jeg stadig ikke helt sætte en finger på. Men timingen disse dage har været vildere end nogensinde før.

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Held - eller Law of Attraction?