Er det dig?

En eks-rapper og en tidlig exit

 

Onsdag aften.

Er ankommet til Sir Club for at se comedy.

Bliver mødt af en gul facade og store glasvinduer som afslører, at det umiddelbart er en stille aften. Lokalet viser sig også hurtigt at være semi-tomt. Foran mig er der bygget en lille scene, og det store facade vindue er halvt dækket til med et stykke rødt stof. Her er stadig lidt for lyst.

Tre advokatkollegaer sidder med deres fadøl. Ved siden af dem, to kvinder og en mand – som åbenbart er i et åbent forhold. En interessant kombination. Jeg placerer mine baller på en mørk træstol i første parket.

Første komiker går på.

Anden komiker går på.

Den ene kvinde informerer om, at hun er uforstående overfor mennesker, der ikke anvender sengetæpper.

Tredje komiker går på.

Jeg smutter. Hen til baren. Bestiller en Dark ’n Stormy.

Ser blondinen med de runde briller. Hilser på hende i rygekabinen. Hun kigger på mig, med sine æblekinder, smilende, og tilbyder mig en cigaret. Fandens. Havde ellers lovet mig selv, at det skulle have en ende.

Er viljesvag og takker ja.

Mens røgen fylder mine lunger ud, føler jeg mig i et kort øjeblik helt afslappet.

Vi går udenfor. Ryger flere cigs. Der står en gammel, rusten is-dåse med køer på det våde træbord. Hun har sin kæreste med. De kysser. Jeg kigger væk. Ved siden af står en lang fyr med klassiske korte, lyse lokker. Han havde tidligere optrådt med et dukketeater, i liggende stilling, på et mørkegrønt Tuborg-tæppe. Bag mig sidder en fyr på hug, iført en farverig bomberjakke, et mindre mellemrum mellem fortænderne og en meget lille hue som blot dækker toppen af hans skaldede isse. Vi falder i snak. Mest om ingenting.

Kulden tager over, og tvinger os til at bevæge os tilbage til den lille rygekabine. Rummet er efterhånden fyldt op med så meget røg, at min vejrtrækning begynder at have problemer.

Vi forsætter alligevel snakken i selskab med glødende cigaretter og lunkne øl. Fritter den skaldede. Han afslører sin fortid som eks-rapper.

”Eks-rapper?” får jeg fremstammet.

Han bliver fjern i blikket.

“Kan du ikke lige rappe lidt for mig?” spørger jeg ham, mens jeg ser ham inhalere røg ned i lungerne. Han kigger på mig en anelse fjalet.

”Ej, vil helst ikke have at alle skal høre det.”

“Hvis du nu bare gør det stille”, får jeg sagt i en lettere overbevisende tone.

Han går helt tæt på, og spytter beskidt lyrik ud mellem læberne om en pige han engang stalkede. Får prompte associationer til ’klam fyr’.

Sætter mig udenfor. I ly for den passive røg. Placerer mig i en lyseblå metal-stol foran den gule facade, og får selskab af ham den lange.

De vil have mig med på Boogies.

Boogies er sådan ca. det sidste sted, jeg orker at tage hen på nuværende tidspunkt. Prøver at forklare dem om den klaustrofobiske følelse, dansegulvet derinde giver mig. De ryster blot en smule på hovedet, mens de ihærdigt forsætter med at prøve at overbevise mig. Havde helt glemt min egen anekdote om, at man ikke må disse Boogies foran en fynbo. De forstår tydeligvis ikke mit ambivalente forhold til stedet.

Klokken kalder derfor på hjem. En sjældenhed før 24.00 for et action-hungrende sind som mit. Har i min tankestrøm glemt hvor min cykel er parkeret. Igen. Anden gang på en uge. Forbander kort min korttidshukommelse.

Følges med dem til Pizza Pizza, imens jeg plejer min midlertidige demens.

Får en erindrings-åbenbaring. 

Vores veje skilles.

Tænker kort, om jeg skal drible videre og møde flere spændende mennesker. Men for første gang i lang tid har jeg egentlig bare lyst til at pakke mig ind under dynen derhjemme. En ny følelse som på mærkelig vis føles en anelse kærkomment. Stiger på cyklen med den falske læderjakke lynet helt op i halsen. Natten bider mig blidt i benet, og giver mig et diskret smil på læben.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Er det dig?