Sure gamle mennesker og en mågeklat

6 ting der booster mit selvværd

I den her moderne verden hvor vi konstant bliver målt og vejet, og jeg ofte har en klaustrofobisk følelse af at skulle leve op til andres forventninger, er det rart at kunne stikke fingeren i jorden og lige gå de her 6 punkter igennem. Selvværd er en sjov størrelse (ikke at forveksle med selvtillid). Det er jo noget grundlæggende, som burde være en selvfølge – og resultere i en grundfølelse af at slå til, uanfægtet af de ydre omstændigheder. For mig er det enormt vigtigt at være bevidst om, da mit selvværd til tider også skal have lidt ekstra kærlighed. På trods af det, tror jeg også på ”the Law of Attraction”, og derfor er det et vigtigt punkt i mit liv, for at resten går glat. Denne liste giver en idé om, hvad jeg gør, for at give mig selv det kram af kærlighed og accept, som får mit selvværd boostet og hjælper med at grundfæste det.

  1. At acceptere. En grundlæggende accept af, at alt ikke handler om mig.
  2. At elske sin krop. Selv med vinterpels, deller og cellulite. For alt andet er med til at skabe et meget destruktivt selvbillede. Som Hella Joof så fint sagde; når vi snakker grimt om vores krop, så strammer den om sjælen.
  3. At sige ”pyt”. Åd jeg virkelig lige hele den kagen (eller hele køleskabet)? Glemte jeg at få trænet? Fik jeg ikke lige præsteret det jeg havde forventet? Eller sagde jeg måske noget, som gjorde en anden akavet? Der er to muligheder for reaktion til de fleste spørgsmål. Enten at bruge tid og energi på at overtænke (som jeg ofte er mester i), eller bare at sige ”pyt”. Ofte er min erfaring alligevel, at de fleste af de bekymringer jeg har haft, har været uhensigtsmæssige og ligegyldige.
  4. Bare at være. Det er nok det mest udfordrende punkt for mig på denne liste. Men faktisk at være i stand til at nå til et punkt, hvor selve tilstedeværelsen er nok. Dette bunder primært i, at min selvtillid bliver boostet af at præstere, så balancegangen er hårfin. Dog tror jeg heller ikke, det er muligt at have en vedvarende selvtillid, hvis selvværdet ikke er på plads.
  5. At elske og være taknemmelig. Det at ”elske” er et meget stort ord for mig, og det er noget jeg stadig arbejder med. Men det at kunne elske mere, og elske de små ting gør en enorm stor forskel. Når jeg giver kærlighed, har det en tendens til at komme tifold retur.
  6. At tilgive. Ikke fordi det nødvendigvis er ”fortjent”, men fordi det bare ikke gavner at bære nag. Mest af alt handler dette punkt dog om at tilgive mig selv for stort og småt.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sure gamle mennesker og en mågeklat